"Voor uw rust en rendement."
Meer informatie over

Bent u geïnteresseerd in HRM?

Vul uw contact gegevens in!

  Referenties Human Resource

  René en Anoek Alfring
  René en Anoek Alfring Plus Baalderveld

  Door onze overgang destijds van Plus naar C1000 wisten wij cijfermatig niet meer waar we stonden en hebben wij Total control benaderd om onze cijfers weer inzichtelijk te maken; daarna zijn wij begonnen met het totale Total Control concept omdat we erachter kwamen dat we op alle disciplines die Total Control biedt nog flinke stappen konden maken. Zo werden met behulp van Total Control alle bedrijfsprocessen geoptimaliseerd en geborgd.

  Met hulp van Total Control heb ik onze winkel zien transformeren van een buurtsuper naar een professionele organisatie, die onlangs is uitgeroepen tot beste supermarkt van Overijssel.

  Door structureel te werken aan het stroomlijnen van de processen en het op een hoger niveau van ons en onze werknemers, zijn we nu als team heel erg gericht bezig met onze winkel. Uiteraard waren we altijd al wel serieus bezig met ons werk, maar door de inbreng van Total Control kwamen we erachter dat we niet altijd even consequent gericht waren op een betere performance.

  Meteen daarna hebben wij als winkel flink geïnvesteerd in HRM; het organogram is nu zo ingericht, dat de juiste mensen op de juiste plek staan en dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt. Dit door onder andere te gaan werken met functieprofielen en functioneringsgesprekken, waarbij de focus ligt op de competenties die wij belangrijk vinden, zoals ondernemerschap en initiatief. Mijn kaderleden, maar ook de overige medewerkers krijgen de taken, de verantwoordelijkheden, maar vooral ook de bevoegdheden om zelf hun afdeling te runnen.

  De mensen van Total Control fungeren daarbij al jaren als ons klankbord, waarbij ze niet schuwen om ons en ons kader de spiegel voor te houden en ze ons verder laten kijken dan de waan van de dag. Ze leren onze kaderleden om zelfstandig gesprekken te voeren, personeel aan te nemen en op te leiden en ik heb onze kaderleden daarbij zien groeien van uitvoerende medewerkers tot ondernemers binnen de winkel.

  Om met Total Control te werken moet je wel lef hebben; het is een investering die rendement oplevert; niet alleen in harde euro’s, maar ook in een (blijvende) kwaliteitsslag. Als ondernemer moet je durven toelaten dat ze met de mensen in de organisatie aan de slag gaan. In ons geval heeft het ervoor gezorgd dat we een gemotiveerd, zelfsturend team hebben, waardoor wij als ondernemers kunnen doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn en we daardoor bijvoorbeeld met zijn allen door konden dringen tot de finaleronde van de Supermarkt van het Jaar verkiezing.

  © Total control Management & Consultancy
  Design en realisatie: UP2media